maandag 16 oktober 2017

Thema: 'De appel en Rupsje Nooitgenoeg.'

Hier mochten Nena en Ilke wat vertoeven bij de konijnen. Wat was dat super leuk!We maakten lekkere perenmoes en appelmoes klaren! Iedereen heeft flink mee geholpen.

Samen proefden we van de perenmoes en de appelmoes. Mmmmmmm... Dat was heerlijk...
Dan moesten we ons symbooltje bij de moes hangen die we het lekkerst vonden.Tijdens ons thema was er Rikkidag en dan werden we omgetoverd tot konijnen.
Een superfijn konijnendag!
 


Met appels mochten we stempelen op een groot blad. Juf maakte uit ons groot blad een mooie appel. Ze hangen nu in de gang. Vinden jullie ze mooi?

In de hoekjes spelen... Ilke, het helpertje van de dag mocht de konijnen eten geven.

Net zoals Rupsje Nooitgenoeg kropen we door een tunnel. Reuzefijn!Op Werelddierendag hebben we onze konijnen wat verwend. Een nieuwe speelbal, drinkfles, voederbak en een hangend mandje om groentjes in te doen. Ze werden goed in de watten gelegd!Overal in de klas gingen we op zoek naar appels. Er waren rode, groene en gele appels. Als we er één vonden, dan moesten we goed kijken in welke mand de appel moest. Oefenen jullie de kleuren geel, groen en rood ook nog even met mij?
Samen gingen we nog eens appels en peren plukken. De rotte in de ene bakwagen, de lekkere in de andere. Iedereen hielp super mee! Nadien hebben we wel goed onze handen gewassen. Dan kregen we elk een zakje met peren en appels mee naar huis. Ondertussen hebben jullie dit ook al gezien. Hihi.


Voor op de appel in de gang maakten we ook nog allemaal Rupsje Nooitgenoeg. Met dotters stempelden we op een stuk eierkarton.
In het doe-hoekje konden we met verschillende rupsjes door allerlei gaatjes kruipen.Hier mocht Beau de konijnen verzorgen. Toen was zij het helpertje van de dag. Joepieeee!!Zie hier onze mooie appels.


Samen met juf gingen we op zoek naar ronde dingen in de klas.


Met appels (ballen) gooien in de mand met het juiste kleur. Pas op! We moesten wel achter de lijn blijven. Moeilijk...
Met een auto mochten we door verf rijden in een hoepel. Zo experimenteerden we met het begrip rond. De resultaten kan je komen bekijken in onze klas en in de gang.

Ook op de speelplaats gingen we op zoek naar ronde dingen. Kijk maar wat we allemaal hebben gevonden.

Met ons lichaam deden we allerlei bewegingen met het begrip 'rond' zoals  helemaal ronddraaien, met de vingers draaien, op een cirkel stappen...
Met de ronde hoepel deden we ook allerlei leuke dingen.Juf vertelde ons het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg. Met alle vriendjes speelden we het verhaal eens na.

Mats: helpertje van de dag. 


Naar het warenhuis Rivan hebben we druiven en kleine tomaten gaan halen. Daarmee maakten we rupsen om op te smullen...Ziezo het thema zit er op. Het was superfijn! 

Nu is het tijd voor het thema 'Jules in de herfst.' We gaan namelijk donderdag naar het bos in de gavers. Joepiejij! Dat wordt reuzefijn! :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten